Se kortversionen av intervjun med Sture.

Sture Söderberg fick se in i himlen!

Under en lång och komplicerad operation dog Sture Söderberg under ungefär en halv minut enligt läkarna som utförde operationen. Sture minns självklart ingenting, eftersom han var sövd och dessutom var så illa däran att han blev medvetslös innan han togs med ambulans till sjukhuset. Totalt var han medvetslös eller nedsövd i över två dygn. Men en sak minns han, som rimligen måste ha skett under den korta period han "dog" på operationsbordet. Sture fick se in i Himlen. Vi intervjuade Sture för en tid sedan för att själva få höra honom berätta vad han upplevde och vill nu dela med oss av detta till dig.

Av intervjun som varade i över en timme har vi gjort en kort version på 8:21 minuter. Vi kommer att släppa en lite längre version på ca en halvtimme så fort som möjligt. Du kan redan nu se den korta versionen här.

Image

Se den långa versionen av intervjun med Sture.

Barnatron håller

Sture fick höra att barnatron håller. Vad är det?

Barnatro är vad man brukar kalla den enkla tron på Jesus som barnen får lära sig i söndagsskolan. Inte allt teologiskt, utan just det där enkla. Det som många kommer ihåg om Jesus och Guds kärlek från barndomen och som många bär med sig genom livet, även om det inte alltid syns på utsidan.

När Jesus själv kallar på sina lärjungar så ber han dem inte att gå en massa teologiska kurser och lära sig en massa beteendemönster. Han kallar dem helt enkelt att följa Honom.

Himlen finns på riktigt

Himlen är en riktig plats som är långt mycket bättre än vi kan ana. Sture fick se en liten glimt och beskrev det som en stad med full aktivitet. Bibeln beskriver också himlen som en stad och som en plats där det inte finns några tårar. En plats där alla människor som bor där är tvättade rena från all mörker som finns här på jorden genom Jesus och vad Han gjorde på korset.

Himlen är en plats där det finns en plats reserverad för dig, men ingenting tvingar dig att komma dit. Stures uppmaning är: "Säg bara ja!"

Läs mer om Jesus och himlen
Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. Romarbrevet 5:7 Rom 5:7